Matematik

Mærkelig tekstopgave

06. november 2010 af pige24 (Slettet)

Jeg vil blive glad, hvis der var en venlig sjæl der vil rette min opgave.

Jeg har prøvet at lave opgaven.

På saftevandsfabrikken saft og sus fremstilles tre typer saftevand.De består alle af jordbærekstrakt,sukker og vand, men i forskellige mængder.Skemaet viser antal dele af hver ting

Syndig saft: 10 vand, 5 sukker, 3 jordbærekstrakt.

Familiedrik: 14 vand, 3 sukker, 3  jordbærekstrakt.

supersund saft: 9 vand, 1 sukker, 5 jordbærekstrakt.

Ps der står intet om det er gram,ml,liter mm.

A Hvor mange dele indeholder hver drik i alt?

b Hvor mange procent sukker er der i hver drik?

c Hvor hvor mange procent af hvert er rent vand?

D hvilken drik indeholder den mindste procent jordbærekstrakt?

A ved ikke hvad der menes med spørgsmålet.

B syndig saft 27,27% familiesaft 15% supersund 6,66%

c Syndig saft 55,55% familiedrik 70% supersund 60%

d Familiedrik.

E Jeg ved ikke om jeg har nok oplysninger til at lave den.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 A: Syndig saft = 10 + 5 +3 = 18 dele

     Familiedrik = 14 + 3 +3 = 20 dele

     supersund = 9 + 1 +5    = 15 dele

Min overbevisning siger mig at du bare skal skrive hvor mange dele der er i hver drik, som opgaven formulerer.

B: Syndig saft: 100/18*5 cirka 27,78

     Fam..: 100/20*3 = 15

     sup... : 100/15*1 = 6,2/3

C Syndig saft: 100/18*10 cirka 5,56

Fam..: 100/20*14 = 70

sup...:  100/15*9 =60

D udregn alle procenter

a= Syndig saft: 100/18*3 = 16 2/3

b= Fam..: 100/20*3 = 15

c= sup...: 100/15*5 = 33 1/3

da b<a<c så er svaret b familiedrik.

E: du kan starte med at oplyse os om spørsmålet


Svar #2
06. november 2010 af pige24 (Slettet)

Undskyld, jeg glemte at skrive spørgsmålet ned.

Hvor meget ekstrakt anvendes til 1.5 liter supersund.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

da der er 15 dele i supersund og 5 af dem er ekstrakt må der være 5deciliter ekstrakt dvs 1/3 af 1,5liter


Svar #4
06. november 2010 af pige24 (Slettet)

Så der bliver anvendt 0,5liter ekstrakt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 ja, da 5 ud af 15 dele er ekstrakt, så må vi jo også gå ud fra at det er gældende for den senere hen. Dvs. at 1/3 af 1,5liter ekstrakt 15/3 = 5 ok


Svar #6
06. november 2010 af pige24 (Slettet)

Tak, for di engagement, jeg takker dig virkelig.

En fortsat god dag til dig.


Skriv et svar til: Mærkelig tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.