Matematik

Aftagende funktion?

06. november 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betragt funktionen: f(x) = 2* sin(x)-3x + 4. 

Gør ved brug af f' rede for, at f er en aftagende funktion. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2010 af peter lind

Vis at f'(x) < 0


Svar #2
06. november 2010 af stranded (Slettet)

Jeg får f'(x) = 2*cos(x)-3. 

Men hvordan viser jeg at denne < 0? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2010 af peter lind

Brug at |cos(x)|≤1


Svar #4
07. november 2010 af stranded (Slettet)

Mange tak for svaret, 

Men jeg er stadig ikke helt sikker på, at jeg er med /: 

Altså, vil det sige, at f'(x) = 2*cos(x)-3 ≤ 1? Og er det "forklaring" nok? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2010 af peter lind

Det er |cos(x)| der højst er 1 ikke f'(x). Du skal vise t f'(x) <0Der gælder f'(x) = 2cos(x)-3 ≤ 2|cos(x)|-3 fortsæt selv


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2010 af peter lind

Prøv evt, at lave en graf for f'(x) i graph eller hvad du nu har.


Svar #7
08. november 2010 af stranded (Slettet)

Så det vil sige, at: 

f'(x) = 2cos(x)-3 ≤ 2*1-3? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. november 2010 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2011 af andi17 (Slettet)

sidder med samme opgave selv, og forstår den ikke, kan ikke se hvad jeg skal gøre efter f'(x) = 2cos(x)-3 ≤ 2*1-3?
Og hvis jeg tegner den i graf viser den at den ligger under x-aksen. er det bare det? at den er aftagende da den er under x-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Du har at

f'(x) = 2cos(x)-3 ≤ -1

Da f'(x)<0 for alle x,  er f(x) aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2011 af andi17 (Slettet)

mange tak :) nu fatter jeg den ;)


Skriv et svar til: Aftagende funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.