Matematik

kontakt i 1. orden og 2. orden.

07. november 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er ved at prøve at lære noget omkring krumninger, hvor jeg er kommet til noget omkring kontakt mellem funktioner.

hvordan viser jeg at funktionerne:

f(x) = x2    og   g(x) = (4/3)  + (x3/3)

har kontakt i 1. orden i x0= 2  samt at de ikke har kontakt i 2. orden i x0 = 2??

i 1. orden skal jeg bare differentiere, men er det så bare f´(x)=2x og g´(x) = (4/3)  + ((3*x)/3)?  og hvordan gør jeg i 2. orden??

på forhånd tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: kontakt i 1. orden og 2. orden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.