Matematik

andengradspolynomium og linje skaerer hinanden i to punkter. Uden hjaelpemidler

07. november 2010 af madsko (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved

y=-x^2+4x-7

Og en ret linje er givet ved

y=-4x+3

Goer rede for at parablen og linjen skaerer hinanden i to punkter.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an.

Alt hjaelp er paaskoennet!

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skæring kræver at begge ligninger

y = -x2 +4x -7     og     y = -4x +3

er opfyldt samtidig. Løs derfor ligningen

-x2 +4x -7 = -4x +3

til bestemmelse af skæringspunkternes x-koordinater.


Svar #2
07. november 2010 af madsko (Slettet)

Mange tak. Problemet blev dog ikke loest. Der opstod et nyt i stedet. jeg har nu:

-x^2+4x-7=-4x+3

-x^2+4x=-4x+10

-x^2=10.

saa vidt jeg kan se bliver det saa

ln(-x)=ln(10)/2

x=e^(ln(10)/2

Kan dette passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

2.-gradsligningen reduceres til

x2 -8x +10 = 0

Beregn først ligningens diskriminant og beregn så rødderne.


Svar #4
07. november 2010 af madsko (Slettet)

tak for hjaelpen


Skriv et svar til: andengradspolynomium og linje skaerer hinanden i to punkter. Uden hjaelpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.