Matematik

Bestem monotoniforhold uden hjælpemidler

07. november 2010 af 282726 (Slettet)

Jeg har en funktion

f(x) = x^3 - 3x^2 + 4

Jeg har også fundet f'(x), men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal finde monotoniforholdene, som må være f(0) uden hjælpemidler

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af bolani (Slettet)

sæt  f ' (x) = 0 for at finde de lokale ekstrema / vandrette vendetangenter

hvis f ' (x) = 0 giver a, -b og c.

Ved du at grafen er voksende til a - faldende til minus b - og voksende igen til c.


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.