Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn, hvor stor omsætningen skal være, for at resultat før renter bliver kr. 0.

08. november 2010 af Rashal111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med en virksomhedsøkonomi opgave som jeg har lidt problemer med. Spørgsmålet lyder på følgende:

Beregn, hvor stor omsætningen skal være, for at resultat før renter bliver kr. 0.

Det forudsættes, at dækningsgraden er den i spørgsmål 3.3 beregnede.
 

Jeg har beregnet dækningsgraden, men spørgsmålet jeg har er så om der er en formel til at beregne dette, og i så fald hvilken? Eller kan man bruge målsøgning i excel, eller den sidste - bare prøve sig frem med nogle tal?

Mvh. den fortvivlede :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Det forudsættes, at dækningsgraden er den i spørgsmål 3.3 beregnede.  Hvilken???
 

Dækningsgrad = (dækningsbidrag*100) / (omsætning)  


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. november 2010 af emul0c

Well.. det nemmeste vil jo være at prøve at skrive 0 i omsætning, og derved se hvad resultatet før skat er, og så indtaste det med modsat fortegn.

Eksempel.

Oms: 0
Omk: 10
Resultat: 0 - 10 = -10

Så sætter du resultatet ind i omsætningen med modsat fortegn:

Oms: -(-10)
Omk: 10
Resultat: 10-10 = 0


Skriv et svar til: Beregn, hvor stor omsætningen skal være, for at resultat før renter bliver kr. 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.