Matematik

Halveringstid

08. november 2010 af madsko (Slettet) - Niveau: B-niveau

Maengden af natrium-24 aftager eksponentielt som funktion af tiden med en halveringstid paa 15,0 timer. Et praeperat indeholder 3,00 mikrogram natrium-24.

a) hvor mange microgram er der tilbage efter 12 timer

b) hvor lang tid gaar der for der er 0,50 mikrogram natrium-24 tilbage

f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

                  m(t) = 3,00·(1/2)t/15,0                                    når t måles i timer og m i mg

                  m(12) = 3,00·(1/2)12/15,0

.........

                  (m/3,00) = (1/2)t/15,0

                  ln(m/3,00) = ln(1/2)·(t/15,0)

                  t/15,0 = (ln(m/3,00) / ln(1/2))

                  t = 15,0·(ln(m/3,00) / ln(1/2))

                  t = 15,0·(ln(0,50/3,00) / ln(1/2))


 


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.