Kemi

Hjææælp kemi

08. november 2010 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

for ligevægten. H2+I2 -----> <---------- 2HI

er ligevægtskonstanten Kc=50 ved  450 oC.

a) opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten kc.

i en beholder på 2,50 L findes 1,76 mol dihydrogen og 5,08 mol diiod i ligevægt med hydrogeniodid ved 450 oC.

b) beregn stofmængden af HI i beholderen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

                             [HI]2 / ([H2]·[I2])  =  50

                             [HI] = √(50·[H2]·[I2])

                             [HI] = √(50·(0,704 M)·(2,0332 M)) = 8,45733 M

                         

                             n(HI) = (2,5 L)·(8,45733 mol/L) ≈ 21,14 mol


Skriv et svar til: Hjææælp kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.