Matematik

kapitalfremskivningsopgave

09. november 2010 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

en udlåner tilskriver renter hvert kvartal. han udlåner 16000 og ønsker efter 2år at få 23000 hvad er han kvartalvise rentefod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Duffy

Isolér r i renteformlen . . .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

16000*(1+r)^8 = 23000

(1+r)^8=23000/16000=23/16

r=(23/16)^(1/8)-1 = 0,0464 = 4,64%
 


Skriv et svar til: kapitalfremskivningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.