Matematik

procent hjælp

09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan regner jeg denne opgave ?

 opg. 33

160 kg jordbær købes for 9,50 kr pr kg.

a. udregn købsprisen

omkostningerne er 12,5 % af købsprisen.

b. udregn de samlede udgifter.

jordbærrene sælges for 2017,80 kr.

c. hvor mange procent udgør fortjenesten ad de samlede udgifter


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du har ikke rørt en finger selv om du fik hjælptil denne opgave i den anden tråd.

Du har åbenbart besluttet at du ikke ønsker at gøre noget selv.

Så lærer du heller ikke noget, men det er jo din egen beslutning


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Walsh (Slettet)

 Dette er lektiehjælp det kan også være drengen slet ikke kan finde ud af det så kan det måske være en hjælp at regne den så han kan se hvordan man har gjort. 

ønske jeg kunne hjælpe men har virkelig travlt 

mvh mig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

#2

amaliehxx2 har fået hjælp til opg 32 og 33 her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=917172

Der er ingen tilbagemelding om hvor der har været problemer, så hun burde selv kunne komme godt igang med nr 33


 


Svar #4
09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet)

 der er ingen grund til at sige jeg ikke gider lette en finger. ! er der nogle der har tid til at forklare hvordan man regner den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af Walsh (Slettet)

 Det må du unskylde mette48. Havde jeg ikke lige set.


Svar #6
09. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet)

i opg 33.

vil det sige

a. = 1520 kr.

b. = 160x9,50x12,5:100

= 190

hvordan regner jeg c ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Købsprisen fo 1 kg jordbær er: 9,50 kr

a) Købsprisen for 160 kg jordbær er så (160 * 9,50)kr =....

Omkostninger er 12,5% af købsprisen: (12,5 * ....... : 100)kr =

b) De samlede udgifter finder du ved at lægge omkostningerne til købsprisen

Fortjenesten i kroner finder du ved at trække De samlede udgifter fra salgsprisen på de 2017,80kr

c) når du kender fortjenesten i kroner, dividerer du dette beløb med de samlede udgifter og ganger med 100, så får du fortjenesten i procent

Prøv nu, så skal jeg nok rette :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 a) og b) er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2014 af nuttella (Slettet)

kan det være 962% ? tror at jeg har lavet noget forkert


Skriv et svar til: procent hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.