Matematik

diff. regning undskyld:)

09. november 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg fik hjælp med en opgave igår og er kommet videre derfra mangler den sidste opgave som for mit vedkommende er lidt kludret. Men håber nogen af jer matematik-genier kan hjælpe.

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=√X i (x0, f(x0)).

Bestem derefter koordinaterne for tangentens skæringspunkter med koordinatakserne.

Tangenten og koordinatakserne afgrænser en trekant i 2.kvadrant. Beregn denne trekants areal. Det man får ud her skal jeg så benytte som facit til at beregne arealet af trekanten når tangenten tangerer (ved ikke om det kaldes det) i (16, f(16).

OBS!!   I må undskylde at jeg har postet den her igen men det skyldes at det tog for lang tid for siden at indlæse der var bare blank skærm:) håber ikke det gør noget 

tusind tak igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)

Find skæringspunkterne mellem tangenten og koordinatakserne, dvs beregn y(0) og løs ligningen y = 0. Den betragtede trekant er retvinklet med kateter svarende til skæringskoordinaterne på akserne.


Svar #2
10. november 2010 af Walsh (Slettet)

Det er ikke tekstforståelsen jeg har problemer med:) 

Det er hvordan den skal regnes :)

Mvh Fortes 


Skriv et svar til: diff. regning undskyld:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.