Matematik

Population

10. november 2010 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man opgaven. En population er på 3 døgn vokset med 259 %. Med hvor mange procent er den gennemsnitlig vokset pr. time?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

3 døgn = 72 timer

antal72=antal0*(1+t)72=antal0*(1+2,59)

hvor t er tilvæksten pr time


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mathon

                                    P(t) = Po·at

                                    P2/P1 = aΔt

                                    ((P2-P1)/P1)·100 = 259

                                    (P2-P1)/P1 = 2,59

                                    P2/P1 - 1 = 2,59

                                    P2/P1 = aΔt = 3,59

                                    a3 = 3,59                                              når tiden regnes i døg

                                    a72 = 3,59                                             når tiden regnes i timer

                                    a = (1+r) = 3,591/72 = 1,01791

                                    r = 0,01791 = 1,791%

                  


Svar #3
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

Tak :) vokser det så med 2,59 % pr. time? Men hvad er antal0, det er vel startkapitalen?? Fordi det er vel kapitalfremskrivningsformlen du bruger ikke? den som man også bruger i eksponentielle funkt: f(x)=b*ax =b*(1+r)x ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mathon

populationen vokser

                                             1,791% i timen 


Svar #5
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.