Matematik

Matematik: Hvordan skal de regnes ud?

10. november 2010 af Nickaa (Slettet)

 Forstår virkeligt ikke de her opgaver? Hvordan regner man dem ud? .. Tak på forhånd :)

Opgave 1. Tegn uden brug af støttepunkter linjerne med følgende ligninger (Udnyt betydningen af a og b):
a) y = 2x + 1

b) y = ½x-3    

c) y = x+4

d) y = 3x
 

Opgave 3. En linje har ligningen y = 2,15x + 3,72.
Beregn y, når x = 5,42.
Beregn x, når y = 18,77.
Løs ligningen y = 58,33.

Opgave 5. Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983 – 2000 med god tilnærmelse
beskrives ved modellen
y = -2600x + 98680 ,
hvor y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983.
a) Hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983 – 2000?
b) Hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling fortsætter?
c) Hvornår kommer antallet af landbrug under 40000, hvis denne udvikling fortsætter?
d) Hvornår vil landbruget forsvinde fra Danmark? Kommentér dette.

Opgave 6. Slangevogn med slange

Længden af slangen (meter)                         25              50
Pris for slangevogn med slange (kr)            50              85

Tabellen viser sammenhængen mellem prisen for en slangevogn med slange og længden af slangen. Det antages , at denne sammenhæng kan beskrives ved

y = ax + b ,
Hvor x er længden af slangen og y er prisen for slangevogn med slange.
a) Bestem tallene a og b.
b) Giv en fortolkning af tallene a og b.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

Det er jo faktisk et helt afleveringssæt, du gerne vil have hjælp til :-)

Jeg tror at den bedste hjælp, jeg kan give dig, er det vedhæftede dokument, der fortæller noget om lineære funktioner og hvordan man regner med/på dem.

God fornøjelse med de lineære funktioner

Peter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Lineaere_funktioner.pdf

Svar #2
10. november 2010 af Nickaa (Slettet)

 jaaah næsten da :D der var flere opgaver som jeg selv har lavet :p


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af PeterValberg

Det er ikke fordi, jeg ikke vil hjælpe dig, men jeg er overbevist om, at dette er måden at hjælpe dig bedst. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg er helt enig med dig pvm. Den eneste måde at lære på, er ved at arbejde med stoffet selv. Lidt vejledning gør det nemmere, men ferdige gennemregnede opgaver gavner sjældent meget.

#0 Du har vel også en matematikbog, som du kan læse i.


Svar #5
10. november 2010 af Nickaa (Slettet)

 i skal heller ik regne dem for mig.. det mere om i kan forklare hvordan man regner dem ud. i kan da sagtens bruge jeres eget eksempel hvis det dét ... spørger bare hvordan jeg regner dem ud 

der står ik noget i matematikbogen


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. november 2010 af PeterValberg

#5 jeg tror, at jeg svarer på vegne af mette48 også, når jeg siger, at vi ikke nødvendigvis tror, at du forsøger at komme nem om ved dine lektier, - men du må undskylde vores mistroiske indstilling, det hænder faktisk at nogen bruger dette forum til at slippe for at lave lektier !

Faktisk har jeg oplevet, at én brugte dette forum som hjælpemiddel UNDER en skriftlig eksamen !!!! hva' siger du så? mon vi skal foreslå undervisningsministeriet at studieportalen kommer på listen over tilladte hjælpemidler ved skriftlige eksamener med hjælpemidler fremover :-)

Jeg håber, at det dokument, jeg uploadede til dig hjælper, - ellers må du "vende tilbage", så skal jeg med glæde hjælpe dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik: Hvordan skal de regnes ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.