Matematik

Reducer udtrykket

10. november 2010 af Carlaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette:

Jeg skal reducere følgende udtryke

(xy+x^2)/xy

Jeg får svaret (y+ x)/y, er det rigtigt eller kan det reduceres yderligere?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. november 2010 af Carlaa (Slettet)

tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2010 af PeterValberg

det var  så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. november 2010 af Carlaa (Slettet)

Kan du også hjælpe mig med hvordan jeg kommer videre her fra:

Sin a = modstående katete/hypotenusen = 9,5 / 16, 2 = 0,586

Men hvordan finder jeg så vinklen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2010 af PeterValberg

sin(A) = 0,586   man bruger store bogstaver til vinklerne, små bogstaver til siderne :-)

(vinkel) A = sin-1(0,586) = regn selv ud :-)

download og installér eventuelt programmet TriCulator2009 fra dette websted:

http://togk.eucnordvest.dk/matematik/programmer.asp

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.