Matematik

Rente

11. november 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej... Jeg har to opgaver som jeg er gået i stå. Håber nogen kan hælpe mig.

Spm. 1:

Et beløb på 1200 kr. sættes i banken med 5 % p.a. halvårlige rentetilskrivninger.

Hvor mange penge står der på kontoen efter halv år?

Spm. 2:

10.000 kr sættes ind i en bank.

Hvad kan der hæves efter 20 år, hvis:

Renten er 4 % de første fire år, 6 % de næste otte år og 3% de sidste otte år?

Hvad er den gennemsnitlige rente i det sidste tilfælde?

Håber nogen kan hjælpe, det er nemlig en aflevering til imorgen, mangler bare disse to spm. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Rente=( kapital*%*1)/(100*2)

der kan hæves=kapital*(1+0,04)4*(1+0,06)8(1+0.03)8 = kapital*(1+r)(4+8+8)


Svar #2
11. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Mange tak, den nederste har jeg forstået.

Men den øverste forstod jeg ikke lige... Kan du uddybe det lidt?? :)


Svar #3
11. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Hvad er den gennemsnitlige rente i det sidste tilfælde?

Og havd skal jeg lave her??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Årlig rente = kapital*% /100

halvårlig rente = årlig rente *1/2 =( kapital*%*1) /(100*2)

parenteserne er der kun for at vise hvad der står i tæller og i nævner


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

I den nederste står først hvordan kapitalen regnes ud med de tre forskellige renter

efter = står hvordan den beregnes med den gennemsnitlige rente, men da renten er ukendt stør der i stedet et r

Du skal finde r i den nederste ligning


Svar #6
11. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Altså spm 1:

Resultatet skal være 1230 kr.

Men kan ikke få den op? Forstår ikke ...

Har et spm mere.Priserne på et varer steg i en periode på seks år med 2,5 % om året i gennemsnit.

Hvor mange procent steg prisen i alt på seks år?

- Skal man ikk gøre det på denne måde: 2,5*6 = 15 %


Svar #7
11. november 2010 af Fener1907 (Slettet)

Er der ikke nogen der ville hjælpe mig med set sidste opgaver???


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.