Matematik
A-niveau
17. april 2005 af
mari07 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med følgende opg.
3.064
Der oplyses om vektorne a og b at:
længderne /a/=2 /b/=5 og at skalarproduktet a*b=7
vinklen mellem a og b er udregnet til v=45,57
*Beregn længden /a+b/
- Hvordan finder man vektoren a eller b???
3.064
Der oplyses om vektorne a og b at:
længderne /a/=2 /b/=5 og at skalarproduktet a*b=7
vinklen mellem a og b er udregnet til v=45,57
*Beregn længden /a+b/
- Hvordan finder man vektoren a eller b???
Svar #1
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er reelt unødvendigt at kende en repræsentant for vektoren a+b, hvis du blot erindrer, hvordan længden af en vektor er defineret;
|a+b|^2 = (a+b)*(a+b)
Længden i anden er altså vektorens skalarprodukt med sig selv.
Udregn højresiden efter de sædvanlige regler for skalarproduktet. Du kender såvel |a| og |b| som a*b fra forrige spørgsmål.
//Singularity
|a+b|^2 = (a+b)*(a+b)
Længden i anden er altså vektorens skalarprodukt med sig selv.
Udregn højresiden efter de sædvanlige regler for skalarproduktet. Du kender såvel |a| og |b| som a*b fra forrige spørgsmål.
//Singularity
Skriv et svar til: A-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
