Matematik

Finde x

11. november 2010 af Katru (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med matematikaflevering til i morgen. Har problemer med denne ligning:

3x-(4+5x)=6-2x

Håber der er nogle, som vil bruge lidt af sin tid, på at hjælpe mig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen og træk sammen. Overvej, hvad resultatet betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af PeterValberg

3x - (4 + 5x) = 6 - 2x
3x - 4 - 5x = 6 - 2x   (husk at ændre fortegn på alle led, når du hæver en minusparentes)
-2x - 4 = 6 - 2x
-2x + 2x = 6 + 4
0x = 10 ?????????????????????? 0x ≠ 10

det kan aldrig blive opfyldt,der er derfor ingen løsning:   L=Ø

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. november 2010 af Katru (Slettet)

Mange tusinde tak for jeres svar.

Pvm, er du 100 procent sikker på, at ligninge ikke kan løses? Og skal jeg bare skrive den op som du har gjort?

Og igen, mange tusinde tak for din tid.


Skriv et svar til: Finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.