Matematik

ligninger.

11. november 2010 af rebeccakjensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

1/x-3 = 4/x+5 

2x/x-2 = x+4/2x-4 + 1/2 

det med ligninger er slet ikke mig.. noget hjælp til hvordan man kan gøre det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

Det må være sådan, den skal forstås:

1/(x - 3) = 4/(x + 5)  ("gang over kors")
1·(x + 5) = 4·(x - 3)
x + 5 = 4x -12
-3x = -17
x = 17/3
 

den anden klarer du sikkert selv, ikke ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

Fortryder 

Jeg misforstod opgaven pga. manglende parenteser, sorry.


Svar #3
11. november 2010 af rebeccakjensen (Slettet)

jo jo, og mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

2x/x-2 = x+4/2x-4 + 1/2        gang alle led med (x-2)*2 og forkort brøkerne, så forsvinder nævnerne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

2x/x-2 = x+4/2x-4 + 1/2

(2x(x-2)*2)/(x-2) =( x+4)(x-2)*2)/(2x-4) +( (x-2)*2*1)/2

4x=x+4+x-2

2x=2

x=1


Skriv et svar til: ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.