Kemi

Kemi - opløslighedsprodukt - HASTER!!(imorgen)

11. november 2010 af jens07 (Slettet)

Jeg har fået følgende opgave, og er gået rimelig død :(

Et bundfald af bly(II)sulfat vejer 0,303g. 

Hvor mange masseprocent af bundfaldet ville være gået i opløsning i 200 mL 1,0*10^-3 M (NH4)2SO4?
 

PLEAS HJÆLP !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af mathon

M(PbSO4) = 303,28 g/mol

[SO42- ] = 1,0·10-3 M som ikke ændres mærkbart ved opløsning af en minimal mængde PbSO4

                                  [Pb2+] · [SO42- ] = 2,0·10-8 M2

hvoraf
                                  [Pb2+]·(1,0·10-3 M) = 2,0·10-8 M2
                                
                                  [Pb2+] = (2,0·10-8 M2) / (1,0·10-3 M)  = 2,0·10-5  M    
ækvivalerende
                                  c = 2,0·10-5 M PbSO4 i 200 mL opløsning
dvs
                                  m = V·c·M = (0,200 L)·(2,0·10-5 mol/L)·(303,28 g/mol) = 0,001213 g

masseprocent         (0,001213 g)/(0,303 g)·100% ) ≈ 0,4%
                                


Skriv et svar til: Kemi - opløslighedsprodukt - HASTER!!(imorgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.