Matematik

ligning

12. november 2010 af OliverD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses understående ligning?

1200-6Q = 0,12Q²-6Q+150

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2010 af mathon

    0,12Q2 = 1050

     Q = ±√(1050/0,12)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du kan begynde med at samle de den ubekendte Q på den ene side af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

@#1

Spørgsmålet var hvordan løses ligningen - ikke hvad er løsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

1200-6Q = 0,12Q²-6Q+150               lægger 6 Q til på begge sider

trækker 150 fra på begge sider

deler med 0,12 på begge sider

tager kvadratroden på begge sider   husk ±

løs selv ligningern efter vejledningen


Svar #5
12. november 2010 af OliverD (Slettet)

Tak allesammen :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.