Matematik

Proportionalitet

12. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 " Når en bestemt person kører bil, er reaktionslængden proportional med hastigheden". Indfør passende variabler og omskriv sammenhængen til en formel.

Jeg går ud fra at dette er en omvendt proportional formel med y=ax, men hvordan jeg griber opgaven an, aner jeg ikke. Nogen som har nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af PeterValberg

næppe omvendt proportionel, for så skulle reaktionslængden blive kortere jo hurtigere du kører, det virker forkert.

den angivne ligningsmodel y = ax er for ligefrem proportionalitet
(ikke omvendt proportionalitet som følger modellen: y = a/x )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

 reaktionslængde = reaktionstid * hastighed


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.