Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af optimal forbrug kendt nytten og pris

13. november 2010 af KarinaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber der er en der kan hjælpe mig med nedenst. beregning.

Hvordan beregner man det optimale forbrug når man kender nytten i dette tilfælde er U=1000 og vi har Qb = 20 og Qr = 30. Vi kender ikke budgetrammen.

Mvh Karina


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2010 af emul0c

Der må mangle nogle oplysninger?


Svar #2
14. november 2010 af KarinaChristensen (Slettet)

Det mangler vist ikke nogle oplysninter. Der står i opgaven at nytten ved dette forbrug (U). U = 1000.


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. november 2010 af emul0c

Der må mangle f.eks. nyttefunktionen?
Prøv at skrive hele opgaveteksten ind, inkl. alle oplysninger.


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. november 2010 af hetican (Slettet)

Opgaveteksten er dette (Jeg har samme problem ;-) ):

Antag, at en forbruger udelukkende spiser bøf (QB) og drikker rødvin (QR) samt at nytten ved dette forbrug (U) kan beskrives ved ligningen:
U=QB*QR.

• Du bedes vise både matematisk og på en figur, hvorvidt der er aftagende MRS mellem bøf og rødvin.

Det antages nu, at prisen på rødvin er 30 kr., og at prisen for en bøf er kr. 20.

• Idet det antages, at U=1000, bedes du konkret beregne og på en figur vise det optimale forbrug af bøf og rødvin.
• Du bedes beregne den samlede udgift, som forbrugeren vil have til dette forbrug.
• Idet det antages, at prisen på bøf stiger til 30 kr., bedes du matematisk beregne og på en figur vise den optimale mængde af bøf under forudsætning af, at forbrugerens udgift er uændret.
• Beregn, illustrer og forklar indkomst- og substitutionseffekt, når du bevæger dig fra den første til den anden optimalsituation.
• Idet det antages, at prisen på bøf falder til kr. 10, bedes du matematisk beregne og på en figur vise den optimale mængde af bøf under forudsætning af, at forbrugerens udgift er uændret.
• Du bedes på grundlag af ovenstående beregninger skitsere forbrugerens efterspørgselskurve efter bøf.
• Er der tale om et normalt gode, et Giffen-gode, et luksusgode eller et nødvendighedsgode?
• Du bedes endvidere - såfremt det antages, at prisen på bøf er kr. 20 og prisen på rødvin er kr. 30 - skitsere sammenhængen mellem indkomst og den efterspurgte mængde af bøf.
• Er der tale om et inferiørt gode eller et normalt gode?
 

Tror, at hvis vi først lige får hul på de første 2 dele, så kommer resten nok af sig selv.


Skriv et svar til: Beregning af optimal forbrug kendt nytten og pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.