Fysik

Virial sætningen

14. november 2010 af DenBlåFrø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har googlet det lidt, og er ikke blevet meget klogere end at man kan udregne den kinetiske energi.

Jeg skal snart til at skrive SRP i Mat/fys om Kometer og har fået at vide jeg skulle se på Virial sætningen.

Kan du forklare sætningen lidt bedre? eller bare give nogle andre ord jeg kan søge på :)

2[T)=-ΣNk=1(Fk*rk)

where Fk represents the force on the kth particle, which is located at position rk.

(T)=the average over time of the total kinetic energy

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg tror ikke, det er meningen, at du skal kigge på den i den sammenhæng.

Du skal nok snarere bruge sætningen i forbindelse med gravitationsfelter, hvor den ender med den meget simple form:

E_kin = -½ E_pot


Svar #2
14. november 2010 af DenBlåFrø (Slettet)

Okay, mit overemne er gravitations bevægelse.
Tak det vil kigge lidt mere på :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det var det jeg tænkte - at begynde at arbejde med virialsætningen i større detalje bliver hurtigt pænt svært.


Skriv et svar til: Virial sætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.