Matematik

En "ekstraordinær" ligning

15. november 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften, jeg tænkte på, om der ikke er nogle som kan hjælpe mig denne ligning:

1,7x + 4 = 3,2

Det kunne være godt hvis nogen gad at løse ligningen for jeg har en teori om at man skale løse den med bagtanke på regneregler omkring naturlige logaritmer.

På forhånd, mange tak.

PS: Vær venlig ikke at "solve" den.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tag logaritmen på hver side af ligningen. Benyt, at log(an) = n·log(a) .

Det er i øvrigt uden betydning, om man bruger log eller ln .


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

1,7(x + 4) = 3,2                 omskriver til logaritmer

(x+4)*log(1,7)=log(3,2)   deler med log(1,7)

x+4=log(3,2)/log(1,7)      trækker 4 fra

x=log(3,2)/log(1,7) - 4


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2010 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet og brug at ln(ay) = y*ln(a)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

om du bruger log eller ln er uden betydning, metoden og resultatet er det samme


Svar #5
15. november 2010 af Ristedorte (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: En "ekstraordinær" ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.