Kemi

isis kemi bøg opgave 33.4

16. november 2010 af givslip (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke lige hvordan man laver den her opgave. Har arbejde meget på den. Så er der ikke nogle der gide se lidt på den for mig

Beregn pH i følgende opløsninger af monohydrone syrer: 

1.0 * 10-3 M, pKs = 5

1.0 * 10-3M,  pKs= 1

1.0 * 10-9M , pKs=3

1,0 * 10-7M , pKs= 8

1,0 * 10-3M , pKs= 3

1,0 * 10-6M , pKs= 4


Brugbart svar (4)

Svar #1
16. november 2010 af Phienix (Slettet)

pKs = -log(Ks)

Ks = 10-pKs

Ks = [H+][S-] / [HS]

Hvor HA er din monohydrone syre, [SA] = c(SA) - [S-]
hvis du siger at [S-] = x (en ukendt værdi) får du, da [S-] = [H+]

Ks = x2 / ( c(HS) - x )

10-pKs = x2 / ( c(HS) - x )

Du får pKs og c(HS) opgivet i dine opgiver. Isolér for x.

Når du kender x, som er lig med [H+], kan du sige at pH = -log[H+] = -log(x)


Skriv et svar til: isis kemi bøg opgave 33.4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.