Matematik

Midtnormal

16. november 2010 af abiis (Slettet)

bestem en ligning for midtnormalen til liniestykket med endepunkterne A(2,7) og B(8,3)

Er helllt blannnk!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

                     midtnormalen
                     er linjen vinkelret på AB gennem AB's midtpunkt
 


Svar #2
18. november 2010 af abiis (Slettet)

jeg har fundet midtpunktet af linje stykket fra (x1,y1) til (x2,y2) 

(2+8/2,7+3/2)=(5,5)

hvad gør jeg dernæst? kan I ikke hjælpe mig skal aflevere den imorgen kan ikke komme videre til at finde en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af mathon

midtnormalen
                           m har normalvektor AB = [6,-4] og retningsvektor r = [x-5,y-5]

hvorfor
m kan beskrives:
                                                      skalar-
                                                                        produkt

                                        {P(x,y) | ABr = 0}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af mathon

                                                            [6,-4] · [(x-5),(y-5)] = 0

                                                            6·(x-5) + (-4)·(y-5) = 0

                                                             y = (3/2)x - (5/2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2010 af mathon

eller

linjen indeholdende linjestykket AB har hældningskoefficient a = Δy/Δx = (3-7)/(8-2) = -(2/3)

midtnormalens hældningskoefficient er derfor (3/2)         (ortogonalitet)

midtnormalen er således
den rette linje gennem (5,5) med hældningskoefficient (3/2)

midtnormalens ligning:

                                                 y - 5 = (3/2)·(x-5)

                                                 y = (3/2)·x - (5/2)


Skriv et svar til: Midtnormal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.