Kemi

kemi-hjælp plzz? masseprocent??

16. november 2010 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En 2,00 M opløsning af natriumhydroxid har en densitet på 1,0822 g/ml. Beregn masseprocenten af NaOH i opløsningen.

hjælp??

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Hvis det antages, at der er 1 L er stofmængden af NaOH:

n= c(NaOH) * V
n(NaOH) = 2 mol/L * 1 L = 2 mol

Massen af  NaOH er derfor:

m= n* M
m(NaOH) = 2 mol * 40 g /mol (opslag i periodiske system) = 80 g

1,0822 g/ml = 1082,2 g/L

Massen af opløsningen:

p= m/V ---> m = p*V

m(opløsning) = 1082,2 g/L * 1 L = 1082,2 g

Masseprocent = (80 g /1082,2 g)* 100 % = 7,4 %


Svar #2
16. november 2010 af shufffff (Slettet)

 mange tak placebo!!

kan du også hjælpe mig med denne opgave?? så er jeg færdig :)

En 5 % opløsning af natriumhydroxid har en densitet på 1,0556 kg/L. Beregn opløsningens koncentration (molaritet)

hjælp ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Du må selv prøve


Skriv et svar til: kemi-hjælp plzz? masseprocent??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.