Matematik

opskriv ligning for tangent?

16. november 2010 af linej1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej håber i kan hjælpe mig :)

jeg har fået stillet en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af, så håber derfor i kan hjælpe mig :)

på forhånd tak

Funktionerne f og g er givet ved f(x) = x^-1 og g(x) =-(8/27) * x^2

a) opskriv en ligning for tangenten til f(x) i punktet (0,75 ; f(0,75))


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Denne del af opgaven vedrører kun funktionen f(x) .

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 0,75 , og f(x) = 1/x .


Skriv et svar til: opskriv ligning for tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.