Matematik

Ligninger!

17. november 2010 af kunibilka (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej har en hel del ligninger for, men har lidt svært ved at fange fidusen i hvordan man gør....

hvis nu i kunne hjælpe mig med et par stykker fanger jeg nok fidusen i de andre.

3x+4=5

8x-8=x+7

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af peter lind

Du skal samle alle led med x på venstre side af lighedstegnet og resten på højre side. Divider derefter med koefficienten til x


Svar #2
17. november 2010 af kunibilka (Slettet)

forstår ikke helt..... gider du ikke prøve at lave nummer 1 mens du forklare løbende?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af Loui12 (Slettet)

Du skal få x til at stå alene så først gør man følgende:

3x+4-4=5

og fordi du skal gøre det samme på hver side af lighedstegnet kommer der til at stå:

3x+4-4=5-4

Så står der:

3x=1

x skal stå helt alene så fordi der står 3x skal dividere med tre

så står der

3x:3=1:3

facit:

x= 1/3


Skriv et svar til: Ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.