Kemi

kemi..

17. november 2010 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvor mange g vand er nødvendige for at omdanne 1,00 kg brændt kalk, CaO, til calciumhydroxid, Ca(OH)_2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af badooo (Slettet)

Hvor langt er du selv kommet?


Svar #2
17. november 2010 af shufffff (Slettet)

 jeg ved ik om det rigtigt.. men:

M_CaO = 56,08 g/mol

M_H_2O

m_CaO = 1000g

n = 17,83 mol

og så 17,83 mol * 18,016g/mol = 321,255 g

er det ikk rigtigt lavet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af badooo (Slettet)

Ud fra reaktionen:

CaO+ H2O→ Ca(OH)2

Kan vi se, at der for hvert ene CaO-molekyle bruges 1 H2O-molekyle. De reagerer derfor 1:1.

nCaO = m/M = 1000g/56,08g/mol = 17,83mol CaO skal omdannes. Dvs. vi også skal bruge 17,83 mol H2O

MH2O= 18g/mol.

mH2O= 18g/mol * 17,83mol = 321g.

Så ja. Husk at forklare hvad du gør og hvorfor du gør det.


Svar #4
17. november 2010 af shufffff (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2011 af mustafa15 (Slettet)

hvor har du fundet MCaO=56,08 g/mol? Da CaO er en special udtryk for vandets indhold af Mg+2 og Ca+2 ioner, ville det ikke være: 

            MCaO =MCa+MMg=64,383 g/mol?


Skriv et svar til: kemi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.