Kemi

Hydronolysegrad

18. november 2010 af m4tti (Slettet)

 Hej. 

jeg har problemer med en opgave i Kemi, og håber i kan hjælpe. 

I en 0,0500M vandig opløsning af methansyre måles Ph= 2,54. 

a)

Beregn hydrolysegrad for methansyre i opløsningen?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af badooo (Slettet)

Protolysegraden α er givet ved formlen:

α = [H3O+] / cs

Du er så heldig at have pH og kan dermed beregne [H3O+]. Du har også cs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2010 af mathon

hvorfor

                         α = 10-pH / cs  =  (10-2,54 M) / (0,05 M) ≈ 0,0576 = 5,8%


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af badooo (Slettet)

@mathon

Giv dem nu lov til at tænke lidt selv ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2010 af mathon

                   ...man behandler nye folk imødekommende...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af badooo (Slettet)

Vi er enige. Men ellers får de opfattelsen, at hvis der er noget man ikke lige kan med det samme, så går man bare ind på studieportalen, skriver "HJÆÆÆÆLP", skriver spørgsmålet ind og venter på at andre laver ens lektier. Folk går på gym for at lære at tænke, ikke for at lære at få andre til at lave sine ting.


Skriv et svar til: Hydronolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.