Kemi

Syrestyrke og protolysegrad

18. november 2010 af sunneva (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej ! 

hvordan beregner jeg [H3O] med pH 4,1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af badooo (Slettet)

Dét står i hvert fald i din formelsamling. Det er ren slå op/sæt ind/beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2010 af Hazzelnødder (Slettet)

pH er defineret som:

pH = -log([H3O+])

Så for at finde det skal du bruge antilog, dvs:

log(x) = a

10^a = x

da det her er i minus:

-log(x) = a

10^-a = x

så får at finde dit svar skal du altså bare sige:

10^-4.1 = 0.000079432823


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af badooo (Slettet)

Hmm. Jeg må indrømme at jeg er tilhænger af, at folk først kigger på deres egen opgave og deres formelsamling, før de får hjælp til de mest basale opgaver.


Skriv et svar til: Syrestyrke og protolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.