Kemi

Kemi HJÆLP!!

18. november 2010 af Dising (Slettet)

Jeg har en opgave som jeg ikke kan løse, er der nogle som kan hjælpe mig??????

4C3H5(NO3)3(l) ! 12CO2(g) + 10H2O(g) + 6N2(g) + O2(g)

Hvis man ender ud med 10L vand, hvor meget C3H5(NO3)3 startede man så med, og hvor
mange liter har man fået dannet af hver af de andre gasser?
Temperaturen er 20C og trykket er 101kPa.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af mathon

M(C3H5(NO3)3) = 227,09 g/mol

10 L H2O (g):

     n = (p·V)/(R·T) = ((101·103 Pa)·(0,010 m3)) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·(273,15+20) K))) = 0,4144 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2010 af mathon

                                                                    C3H5(NO3)3         CO2        H2O        N2        O2 
ækvivalente stofmængder i mol:                  4                          12           10          6        1
ækvivalente volumen i L:                              x                            y         0,4144      z        u  
                                                                                                                          (ved samme tryk/temperatur)
                                                               
   omregningsforhold :    (0,4144 L)/(10 mol) = 0,04144 (L/mol) = f    

                                            x = (4 mol)·f     = 0,17 L

                                            y = (12 mol)·f   = 0,50 L

                                            z = (6 mol)·f     = 0,25 L

                                            u = (1 mol)·f    = 0,04 L


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2010 af mathon

rettelse til #2

                          n(C3H5(NO3)3) = (0,4144 mol)·(4/10) = 0,16575 mol
                           
                          m(C3H5(NO3)3) = (0,16575 mol)·(227,09 g/mol) = 37,64 g


 


                                                                    C3H5(NO3)3         CO2        H2O        N2        O2 
ækvivalente stofmængder i mol og L:                                                  12           10           6        1

                                                               
   da
         n = k·V

                                          


Skriv et svar til: Kemi HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.