Matematik

isolering af x mellem 2 brøker over =

19. november 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 I den vedhæftlige fil er min udregning. 

Hvor er det jeg fejler?? Da resultatet ikke stemmer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Start med at definere opgaven. Der er ikke noget vedhæftet.


Svar #2
19. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 sådan..

Vedhæftet fil:udregning.png

Brugbart svar (2)

Svar #3
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det går galt, hvor du udregner

6·(3-x)(x+2) = 6·(3x +6 -x2 -2x) = 18x +36 -6x2 -12x = 36 +6x -6x2


Svar #4
19. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 det tænkte jeg også på et tidpunkt men så får jeg: -12x+6x^2 = 36 hvor jeg ikke kan komme videre.

se vedhæflig fil.

Vedhæftet fil:udregning.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man får ved at gange over kors

(2-x)(3-x) = (x+3)(x+2) + 6(3-x)(x=2) , hvoraf

6 -5x +x2 = x2 +5x +6 + 36 +6x -6x2 , eller

6x2 -16x -36 = 0 , eller

3x2 -8x -18 = 0

Løs denne 2.-gradsligning.


Svar #6
19. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 nåå ja selvføldelig "andengradsligning".. WHY DIDNT I THINK OF THAT... ITS SO ORBIUOS.

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Orbious ? Der gik da vist totalt spin i den.


Skriv et svar til: isolering af x mellem 2 brøker over =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.