Matematik

9 - x= (4x - 47)/(-5), hvordan løses den?

19. november 2010 af Scratz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har fået denne opgave stillet, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal bære mig ad med den. Nogen der kan hjælpe?

Opgaven står på at jeg skal løse ligningen 9 - x= (4x - 47)/(-5).

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang med (-5) på begge sider og reducer.


Svar #2
19. november 2010 af Scratz (Slettet)

Kan det passe x=18.4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt i denne opgave. Kontroller rigtigheden af en løsning ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.

Man får

(-5)·(9 -x) = 4x -47 , dvs

-45 + 5x = 4x -47


Svar #4
19. november 2010 af Scratz (Slettet)

Årh ja, flot :s Men tak for hjælpen! fandt ud af den nu..


Skriv et svar til: 9 - x= (4x - 47)/(-5), hvordan løses den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.