Kemi

plz hjælp mig

19. november 2010 af n4e (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal lave reaktionsskemaerne: og jeg er helt lost og jeg skal aflever idag :(
1. NaHCO3(s)? NaOH(s)+ CO2(g)
2. 2NaHCO3(s)? Na2CO3(s)+ CO2(g)+ H2O(g)
3. 4NaHCO3(s)? 2 Na2O(s)+ 4CO2(g)+ 2H2O(g)

jeg har afstemt reaktionsskemanen og jeg nået kun og lave det her


1. NaHCO3(s)? NaOH(s)+ CO2(g)

Molarmasse, M (g/mol)
84,008 g/mol

Masse, m (g)
4,46g


Stofmængde, n (mol)
0,053 mol

m NaHCO3 = m H + m C + 3 • m O
22, 99 g/mol +1,008 g/mol +12, 01 g/mol + 3• 16, 00 g/mol = 84,008 g/mol
n (mol)= m(g) ? n NaHCO3 (mol) =4,46g ? n NaHCO3 (mol) = 0,053 mol
M g/mol 84,008g/mol
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2010 af Hazzelnødder (Slettet)

Hvad er det specifikt som du ikke forstår?

NaHCO3 = NaOH + CO2

 ---

NaHCO3

m = 4,46 g

M = 84,0066 g/mol

n = m/M = 0,0531 mol

 ---

Da de reagere 1 til 1 ved du at du skal bruge lige meget NaOH som NaHCO3:

n = 0,0531 mol (samme mængde mol)

M = 39,9971 g/mol

m = n • m = 2,12 g

 ---

Samme gælder CO2:

n = 0,0531 mol

M =  44,0095 g/mol

m = n • m = 2,34 g

---

Nu går jeg ud fra at du har løst den første opgave, svært at vide når du ikke angiver hvad du skal finde.

Det samme gælder de næste to, den eneste ting du skal lægge mærke til at de ikke reagere 1 til 1, dvs. du skal f.eks. gange mol med 2 hvis der går 1 til 2.


Skriv et svar til: plz hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.