Matematik

HJÆLP!

21. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Hej jeg har en aflevering for til i morgen, men der en en opgave, som irriterer mig rigtig meget. Kan du hjælpe mig ?


I forbindelse med optagelse på college i USA skal der aflægges en særlig test. Resultatet af testen angives ved en testtal. følgende tabel angiver testtallene i matematik for nogle udvalgte år:

år 1963 1967 1970 1974 1977

testtal 502 492 488 480 470

Sammenhængen mellem testtallene og antal år efter 1963 kan med god tilnærmelse beskrives ved en lineær funktion.

a) Bestem en forskrift for f.

f(x)=-7,6x+501,6

er dette rigtigt ?

i 1980 var testtallet for matematik 466

b)Forklar, hvad de tal, der indgår i forskriften for f , fortæller om udviklingen af testtallene, og kommentér, hvor godt det faktiske testtal i 1980 stemmer overens med det testtal, som kan beregnes ved hjælp af funktionen f .

her har jeg brug for hjælp:(

håber du kan hjælpe

på forhånd tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af a,bay (Slettet)

Din forskrift for f(x) er forkert. Prøv at få et program som fx. excel til at lave forskriften for dig.

Når du så har fundet din forskrift, som rigtigt nok er givet ax+b, så ved du at a angiver hældningen og b angiver skæringen med y-aksen for x=0.

For at beregne værdien af f(x) i 1980 sætter du blot x=1980.


Svar #2
21. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Jamen jeg kan ikke få forskriften til noget andet:( hvad er så den rigtigt forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af a,bay (Slettet)

Hvis du bruger Excel vil du få følgende forskrift:

f(x)=-2,169+4760,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2010 af a,bay (Slettet)

Hov.... der skal selvfølge ganges et x bag på -2,169.

det bliver f(x)=-2,169*x+4760,5


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.