Matematik

opgave 4018 - vektorer og firkantens længder

22. november 2010 af Laura:) (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber at der er nogle som kan hjælpe mig med denne opgave:

Denne opgave skal løses uden at indføre koordinater.

Der er givet to punkter A og B. Afstanden mellem A og B er 5. Punkterne C og D er fastlagt ved, at
BC = 0,5AB + tværvektorAB og CD = 0,5tværvektorAB – AB

a) Bestem den eksakte værdi af længden af hver af de resterende sider i firkant ABCD
b) Beregn firkantens vinkler
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af peter lind

Du skal bruge at  skalarproduktet af en vektor og dens tværvektor  er 0. Kalder du AB= x og dens tværvektor  for y gælder x2=y2=25 og x·y = 0 Vektor BC = 0,4*x+y   CD = 0,5y-x og AB+BC+CD+DA = 0. Af den sidste kan du finde DA udtrykt ved x og y vektorerne. Længderne Kan du så finde af |BC|2 = BC·BC og tilsvarende af de andre sider. Vinklerne kan findes af AB·AC = |AB||AC|cos(A) samt tilsvarende for de andre vinkler.


Skriv et svar til: opgave 4018 - vektorer og firkantens længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.