Matematik

Ligning for tangenten

22. november 2010 af MadsGraver (Slettet)

er der nogle der kan hjælpe mig?

En funktion f er givet

f(x) = x2 + 5x

Jeg har bestemt f '(x) til at være: 2x + 5x * ln (5)       ( er det rigtigt?)

Og så skal jeg bestemme ligningen ntil grafen for punktet f i punktet P (4, f (4))

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af mathon

     f '(x) = 2x + 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Tror det skal være 2x + 5 

for 5 bliver stående og x bliver til1 = 5*1 = 5 ??

Ved ikke om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2010 af pigen10 (Slettet)

# 2 kommer med det rigtige svar. Man skal ikke bruge ln. dvs.

f '(x) = 2x + 5


Svar #4
22. november 2010 af MadsGraver (Slettet)

ja mange tak det var brugbart :)

Men mangler stadig st skulle bestemme ligningen ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2010 af pigen10 (Slettet)

P (4, f (4))

Du sætter 4 ind i funktionen:

f(4) = 42 + (5 * 4) = 36

Nu har du røringspunktet: (4, 36)

Derefter indsætter du det ind i ligningen, f-mærke(x)

f ' (4) = 13       ; det betyder at hældningen på tangenten er a = 13

Nu mangler du at finde b

b = 36 - (13 * 4) = - 16               ; ax + b

LIGNINGEN FOR TANGENT: 13x - 16

;)


Svar #6
22. november 2010 af MadsGraver (Slettet)

tak tak og mere tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2010 af pigen10 (Slettet)

så lidt;)


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.