Matematik

Reducér udtrykket

22. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med dette? 

2x(x + y) - (x+y)

og 

3mp

-----------

mp+mh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af pigen10 (Slettet)

jeg er ikke sikker, men vil tro at den første vil reduceres således:

2x(x+y)-(x+y)2

2x2+2xy-x2-y2

2xy - y2 +2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

(x+y)2 = x2 + 2xy + y2


Svar #3
22. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Hvad er det rigtige svar??

er det 2xy - y2 + 2 eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Når du ganger ud får du

2*x2 + 2*xy - x2 - 2*xy - y2 = x2 - y2


Svar #5
22. november 2010 af martinweber (Slettet)

 2x(x + y) - (x+y)2

(x+y)2 = x2 + 2xy + y2

2*x2 + 2*xy - x2 - 2*xy - y2

= x2 - y2

Er dette den rigtige løsning??


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Korrekt.


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.