Matematik

Bestem en ligning for hvert af de vandrette tangenter

23. november 2010 af hoangjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har været syg de sidste to uger og har derfor ikke kunne følge med hvad der sker i timerne.
Jeg har fået en opgave på som lyder sådan:
Bestem ligning for hvert af de vandrette tangenter:
f(x)=1/3x3-2x2+3x+8


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af mathon

       vandret tangent kræver

                                                      f '(xo) = 0

                                                      3xo2 - 4xo + 3 = 0   hvoraf du beregner røringspunkternes 1.koordinater


Svar #2
23. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

Er en smule forvirret over hvordan jeg skal løse ligningen ind til jeg finder x0=


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af mathon

                    almindelig 2.gradsligning


Svar #4
23. november 2010 af hoangjensen (Slettet)

Jeps, hvad skal jeg så, når jeg har fundet toppunkter og nulpunkter?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2010 af mathon

beregne røringspunkternes 2.koordinater

                                                                                    (xo , (1/3)·xo3-2·xo2+3·xo+8)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for hvert af de vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.