Matematik

Reducering matematik A

24. november 2010 af jaji123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey allesammen.

Jeg sidder med en opgave der lyder således:

Reducer:

(p+q)^2-4pq / p-q

Jeg er godt klar over det første er en kvadratsætning, men jeg aner ikke hvordan den kan reduceres ydligere?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det først med korrekt brug af parenteser:

((p+q)2 -4pq) / (p-q)

Gang tælleren ud og indse, at tælleren er kvadratet på nævneren.


Svar #2
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

det forstår jeg ikke.

tælleren er kvadratet på nævneren??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Fejl¨:-(


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

(p+q)2 -4pq = p2 + q2 +2pq -4pq = p2 + q2 -2pq = (p-q)2


Svar #5
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

første får jeg p^2 + q^2 + 2pq -4pq / p-q

p^2 + q^2 + 2pq -2pq / p-q

hvordan bruger jeg den så omvendt ?


Svar #6
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

aaah super! tak skal i have.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2010 af Krabasken (Slettet)

T bliver p^2+q^2+2pq-4pq = p^2+q^2-4pq = (p-q)^2


Svar #8
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

Ved i hvordan man finder a og b i en potensfunktion givet ved f(x)= b * x ^2, hvor jeg får givet punkterne (x1,y1) og (x2,y2)

Jeg ved nemlig at man kan bruge denne formel (y2-y1) / (x2-x1) i en normal funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Indsæt de to talsæt i forskriften. derved fremkommer to ligninger med to ubekendte, som så kan løses. Det, du kalder en "normal funktion", er nok det, der normalt kaldes en lineær funktion.


Svar #10
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

punkterne er P(2,12) og Q(4,48)

hvordan siger du så jeg skal indsætte dem? altså så der kommer til at stå 12 = b * 2^a ?

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er den ene ligning. Brug det andet talsæt til at fremskaffe den anden ligning.


Svar #12
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

jeg har 12 = b * 2^a  og 48 = b* 4^a

har aldrig set den form af to ligninger med to ubekendte?

skal jeg så gange den ene ligning med 4 så de har den samme f(x) værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2010 af keg (Slettet)

Prøv at dividere de to ligninger med hinanden

altså dividere venstresiden med venstresiden og h.siden med h.siden, så vil du kunne forkorte noget bort


Svar #14
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

så får jeg 4 = b*2^a / b eller hvad?


Svar #15
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

jeg tænker det er noget med logaritme funktioner, for at få ophævet potensen?

er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så fås

4 = 4a/2a = (4/2)a = 2a , dvs

log(4) = a·log(2) , eller

a = log(4)/log(2) = 2

og dermed

b = 12/2a = 12/22 = 12/4 = 3


Svar #17
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

findes der en formel for hvordan man finder højden i et parallelogram?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17 -- Hvad kender du i parallelogrammet?


Svar #19
24. november 2010 af jaji123 (Slettet)

alt og skal regne arealet og ved godt det er h * g, men ved bare ikke hvordan højden skal findes. er det så den står vinkelret med grundlinjen eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19

Højden er afstanden mellem et sæt parallelle linier.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.