Tysk

substantiver i nominativ med bestemt artikel ??

24. november 2010 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 har fået følgende opgave som jeg ikke er helt sikker på.

lav en liste med 20 substantiver fra billedet. de skal stå i nominativ med bestemt artikel, f.eks das auto, der mann...

( på billedet er der en masse børn ) biler, lastbil, kirke, hotel, tyv, politi.  osv. 

tror i jeg skal finde 20 substantiver hvor der bare skal stå fx. das auto. eller om det skal være en sætning. ? og hvad betyder det at de skal stå i nominativ ? vil det sige at ved hankøn er det ( der.) og hunkøn er (die) intetkøn (das) flertal die.

håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Nominativ betyder grundledsfald.  Det bruges når et navneord er subjekt = grundled i en sætning.  f. eks.  Das Kind singt ein Lied.  Die Frau ist in der Küche. Der Postbote bringt einen Brief.  Die Hunde bellen laut

Øvelsen går ud på, at du bliver fortrolig med navneordets køn. Kig nu lidt nærmere på billedet og skriv ned, hvad du ser af genstande og personer og bestem ved hjælp af en ordbog hvilket køn de har på tysk.  Du skal bruge  der for hankøn, die for hunkøn, das for intetkøn og die for flertal.

Nogle eksempler:   Der Junge = drengen,  die Kirche = kirken, das Kind = barnet, die Kinder = børnene

Du skal ikke danne sætninger. Kun kendeord + navneord.
 

God fornøjelse!


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af Tyskfødt (Slettet)

 Rettelse:    Die Frau  Die Frau


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Stygotius (Slettet)

 Et par tips:

Ord som ender på

-ei

-heit

-keit

-schaft

-ung

er femininum.

Det gælder også ord som ender på

-enz

-ik

-ion

-thek

-tät

-ur

Ord som ender på

-chen

-lein

-ment

-nis

-tum

samt ord på   Ge.........e  (Gebirge, Gehäuse, Gemälde  etc.)  er Neutrum.

-og desuden ord som er dannet af et verbums infinitiv  (das Lesen, das Spielen etc.)

Endelig er ord som er dannet af et  verbums stamme Maskulinum  (besuchen --> der Besuch,   einsetzen -->der Einsatz,    einkaufen --> der Einkauf     drucken  --> der Druck)

Desuden alle ord som ender på  -er og som betegner den eller det som gør noget  

(der Bäcker -af backen, der Maler  -af malen, der Schneider  -af schneiden etc.)

er Neutrum


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2010 af Stygotius (Slettet)

Oooops, sikke noget vrøvl jeg sagde !!

Disse ord på -er er naturligvis maskulinum (som det fremgår af den best. artikel)

........glemte også at skrive at ord som ender på -e (naturligvis) er femininum (i 98 % af alle tilfælde).


Skriv et svar til: substantiver i nominativ med bestemt artikel ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.