Matematik

Tangentpunkt

24. november 2010 af keansmith (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået en opgave der lyder således:

e. Bestem for hvilke x-værdier tangenten til h(x) = x^2 + 1 går gennem (0,0) 

Jeg ved godt så skal jeg differentiere h(x) = h'(x) = 2x

.. Men hvad skal jeg så gøre? Kunne godt bruge noget hjælp

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af peter lind

 Punktet, hvor tangenten rører kurven er (x0; h(x0)). Tangentens ligning er så y = h'(x0)(x-x0)+h(x0), Hvis tangenten skal gå gennem (0,0) skal du ved at indsætte x= 0 få 0. Det giver en ligning til bestemmelse af x0


Svar #2
24. november 2010 af keansmith (Slettet)

 Tak for hjælpen, Peter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af pensionist (Slettet)

Da tangenten går gennem (0,0) kan tangentens ligning skrives

y = h'(x) * x           indsæt            y = 2*x2 +1   og h'(x) = 2x

x2 +1 = 2x * x  ⇒ 1 = x2  ⇒  x = ± 1


Skriv et svar til: Tangentpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.