Matematik

8.004 stx B

24. november 2010 af frksorensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.

Opskriv en forskrift for polynomiet.

Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af foxbat (Slettet)

 0 = a*5 + b*5 + c                   (1)

0 = a*9 + b*9 + c                    (2)

så trækker du 1 fra 2

0 = a*4 + b*4                          (3)

fra punktet ved du at:

4 = a*7 + b*7 + c                   (4)

Så isolerer du a i (3) og indsætter i (4)

c = 4

Så indsætter du c i (1), isolerer a og sætter denne ind i (2)

0 = ((-5b-4)/5)*9 + 9b + 4

b = 5/9

Så burde det være meget genemskueligt hvordan du udregner a


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af fimp (Slettet)

 foxbat -> I (1) og (2) skal en af rødderne vel kvadreres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af foxbat (Slettet)

 Selvfølgelig - jeg er en idiot

men metoden er korrekt lige 2min så laver jeg det om


Skriv et svar til: 8.004 stx B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.