Matematik

forskrift for to aflønningsformer

24. november 2010 af kawerdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde to forskrifter for to aflønningsformer  problemet er at jeg ikke rigtig ved hvordan man gør når det har noget med procent at gøre. den første aflønningsform lyder sådan her:

 Aflønningsform1: 

denne aflønningsform er på ren provisionsbasis, hvor sælgerne aflønnes med 20 % af deres omsætning. 

Aflønningsform 2:

denne aflønningsform udgøres af en fast grundløn på 3.000 kr samt en provisionstillæg på 10% af sælgerens omsætning. 

og nu er min spørgsmål så hvad er forskriften for hver af de to aflønningsformer.

håber meget der er nogle der kan hjælpe mig. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Form 1: løn=0,2*omsætning

Form 2: løn=0,1*omsætning + 3000


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af PeterValberg

 kald fx omsætningen for x  og lønnen for f(x) og g(x)

1) f(x) = 0,2·x

2) g(x) = 0,1·x + 3000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. november 2010 af kawerdk (Slettet)

 så hvis jeg forstå den rigtigt så er: 

form 1: 0,2*1

form 2: 0,1*1+3000


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 #3

Ja hvis du omsætter for 1 kr.


Skriv et svar til: forskrift for to aflønningsformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.