Studievejledning

Matematik og fysik eller bioteknologi?

24. november 2010 af powerfull499

Hej alle.

Jeg står i et stort dilemma. Jeg er igang med grundforløbet i 1. g  (STX) og jeg har pludseligt fundet ud af, at jeg ikke er på den rigtige linje. Lige nu er jeg nemlig samfundssproglig og mærkeligt nok, er jeg lige pludselig begyndt at interessere mig for naturvidenskab. Men nu kommer det store spørgsmål. Skal jeg vælge matematik og fysik på A niveau, eller Bioteknologi og matematik på A niveau?

Jeg har efterhånden tænk over dette i nogle måneder og ved simpelt hen ikke hvad jeg skal vælge. Jeg ved, at mat fys klassen har en virkelig god klasse (har tysk med dem) og jeg vil nemt kunne falde til, men jeg er bare bange for, at den linje bliver for tør! Altså matematik, fysik og kemi b og er bange for, om jeg kan klare det. Mine lærere forsikre mig dog om, at jeg kan klare begge linjer. Jeg fik nemlig 12 i fysik og 12 i matematik i standpunktskarakter.

Selvfølgelig skal man vælge hvad der interesserer en mest, men jeg har jo aldrig haft bioteknologi, så det er lidt svært at svare på!

Jeg tror måske gerne, at jeg vil læse medicin og derfor er der mange der synes, at jeg skal vælge bioteknologi, da det er mere "den retning".

Hvad siger I? Er der nogen af jer der går på bioteknologi-linjen og er der nogen der har nogle anbefalinger?

På forhånd tak,

Med venlig hilsen
Peter


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2010 af badooo (Slettet)

Hvis du gerne vil læse medicin, så er matematik A et krav, som du ved. Derudover skal du kunne fremvise bioteknologi A og fysik B eller fysik B og kemi B. Samt et tårnhøjt snit, men det ved du vel allerede og vil ikke belæres om det (jeg var ret træt af at få fyret "Ved du godt det kræver et højt snit hva hva hva" i hovedet i de 6 år jeg har stilet efter at læse medicin)

Den der med at "bioteknologi er mere den retning" er decideret latterlig. Medicinstudiet (på KU i hvert fald) starter med at samle folk op fra gymnasieniveau og lavere. Dvs. at folk fra kvote 2 + sproglige/samfundsfaglige med naturvidenskabelige suppleringer bliver samlet op i både humanbiologi og kemi. Og folk med bioteknologi bliver samlet op i kemi og folk med kemi bliver samlet op i humanbiologi. Faktisk tror jeg den mest optimale studieretning ville være matematik A, fysik B, kemi B og biologi B, hvor man så kunne opgradere et B til A. Jeg mener i hvert fald at jeg manglede noget biologi omkring mennesket fra gymnasiet, da C-niveauet ikke er decideret fyldestgørende.

Men jeg forstår dig ikke. Du siger at du meget gerne vil skifte til noget naturvidenskab, men frygter at linjen bliver for tør...? Matematik, fysik, kemi og bioteknologi ER tørt, medmindre du virkeligt interesserer dig for naturvidenskab. Ligesom engelsk, tysk og spansk-linjen bliver tør for en person der virkeligt ikke gider gå op i kasus og fald.

En generel interesse for matematik er nødvendig i i hvert fald fysik og kemi (har ikke haft biotek så kan ikke udtale mig om det). Hvis du føler du kan klare det, og du også føler at det virkeligt er det du vil, så skal du gøre det. Det må fandme være nedern at stå i midten af 2.g og vide, at man lavede en fejl som ikke rigtigt kan rettes.

Kæmp for det - det bliver du satme nødt til (med det snit det kræver nu til dags).


Skriv et svar til: Matematik og fysik eller bioteknologi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.