Matematik

graf for en stamfunktion til f

25. november 2010 af xxidax (Slettet)

Hey folkens (: Jeg er kørt lidt død i noget matematik og kan ikke finde svaret efter længere tids søgen flere steder x)

Opgaven hedder: En funktion f er givet ved f(x) = 4x -6

a) Bestem en stamfunktion til f
hvilket jeg har fået til - F(x) = 2x^2 – 6x + k

Herefter skal jeg redegøre for hvilke af tre parabler (A, B og C) der er graf for en stamfunktion til f
(billeder af parablerne vedhæftet)

Jeg får bl.a. givet toppunkterne
A - (1.5,2)
B - (1.5,-3)
C - (7,-6)

Er lidt lost og det skal desværre afleveres i morgen så; håber der er nogen der kan være til hjælp, på forhånd tak! (;
 

Vedhæftet fil: dcxdx.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2010 af fimp (Slettet)

 Har du prøvet selv at plotte din stamfunktion? Se: http://www.wolframalpha.com/input/?i=2x^2-6x

Der kan du se, at dens toppunkt ligger på x=1,5, og at det skal være en "glad" kurve. Derfor må det være kurve A på dit billede, der er den rigtige. Den har bare en bestemt k-værdi og derfor rykket længere op.


Skriv et svar til: graf for en stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.