Matematik

Find a og b i retvinklet trekant, med 3 vinkler og c

26. november 2010 af llaD (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvilken formel skal jeg bruge, for at finde a og b, i en trekant, hvor c = 53, C = 90 grader, A= 47,3 grader , B= 42,3 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet, og alle tre vinkler kendes. Der gælder da sin(A) = a/c, og sin(B) = b/c . Heraf kan b og c findes:

a = c·sin(A)    og b = c·sin(B) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2010 af PeterValberg

 http://cossincalc.com/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find a og b i retvinklet trekant, med 3 vinkler og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.