Matematik

differentialregning

26. november 2010 af strangers

Hejsa

Jeg har følgende opgave der volder mig problemer (det er c'eren der er et problem):

 h(x) = x^3 - x^2 + 7

a)Find h’.
b)Find desuden tangenten i (1, h(1))
c)Find den tangent der er parallel med linjen

Har løst a og b, men c er lidt uklar

Håber at i kan guide mig her..

MAnge takker :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2010 af Duffy

I c) skal der vil stå: Find den tangent der er parallel med tangenten du fandt under spm b)


Svar #2
26. november 2010 af strangers

 Ja det er rigtigt, Duffy (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2010 af mathon

             Hvad har du fundet tangenthældningen i (1,h(1)) til?


Svar #4
26. november 2010 af strangers

 Hej mathon

Jeg fik tangenten til at være y= x+6 :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2010 af mathon

dvs
         h '(1) = 1

nu skal du
finde den anden tangent med hældningen h '(xo) = 1

     h '(xo) = 3xo2 - 2xo =  1  og  xo≠1


Svar #6
26. november 2010 af strangers

 Så jeg skal bruge differentialkvotienten af h siger du og isolere x?:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2010 af mathon

                     3xo2 - 2xo - 1 = 0  og  xo≠1


Svar #8
26. november 2010 af strangers

 Hm..

Nu kommer jeg til, at lyde helt dum - det må du virkelig undskylde mathon.

Men jeg er ikke sikker på, at jeg forstår det jeg laver, hvis jeg skriver det af, som du har skrevet :s

Kunne du udpensle? Iøvrigt mange mange tak for din hjælp!!


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. november 2010 af mathon

              h '(x) = 3xo2 - 2xo

nu jagter du en tangent med hældningen 1
dvs
             h '(x) = 3xo2 - 2xo = 1

men
             xo skal være forskelig fra 1, da du allerede har beregnet tangenten i (1,h(1))

dvs
            du er på jagt efter

                         3xo2 - 2xo - 1 = 0  og  xo≠1       løs 2.gradsligningen og regn videre med
                                                                          den fra 1 forskellige rod


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. november 2010 af mathon

                 solve(3*x0^2-2x0-1=0,x0) | x0≠1


Svar #11
26. november 2010 af strangers

 Okay :)

Og det giver så -1/3 kan jeg regne ud (og 1, men den sagde du man ikke måtte)

Er det så udtryk for punktet x hvori tangenten rammer? Dvs. jeg skal smide -1/3 ind i h(x) og finde y også ellers regne derudad, som med opgave a? :)

(du har lige reddet mit liv, mathon :D )


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. november 2010 af mathon

Ja


Svar #13
26. november 2010 af strangers

 Yaaay :D


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.